Turkulainen humanistispeksi

Yhdistys

Turkulainen humanistispeksi ry perustettiin 12.5.2016 Humanitas ry:n aloitteesta, ja se toimii Turun yliopiston ylioppilaskunta TYYn järjestönä. Yhdistys järjestää Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden speksin ja toimii jäsentensä yhdyslinkkinä.

Yhdistyksen tavoitteena on tarjota harrastusmahdollisuuksia humanistisen tiedekunnan opiskelijoille ja edistää turkulaista teatteritoimintaa. Teatteritaiteen tukemisen lisäksi yhdistyksen pyrkii lisäämään humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä. Yhdistyksen yleishyödyllisiä tavoitteita ovat ympäristö- ja yhdenvertaisuusasioiden edistäminen.

Ensimmäinen Turkulaisen humanistispeksin produktio nähtiin 1.3.2017 Aurinkobaletin Manilla-teatterissa, kun Turun ja humanismin historiaan sukeltanut Aino – aika turkulainen seikkailu sai ensi-iltansa. Manillalle palattiin seuraavanakin vuonna, kun speksi esitti teknologiaan uppoutuneen dystopisen tulevaisuuden esityksessään N-Berg – kadonnut yhteys. Vuonna 2019 speksi valloitti Turun Kaupunginteatterin Sopukan ja purjehti antiikin Kreikan myyttiseen maailmaan produktiossaan Pelagia – kohtalon kompastus. Neljäntenä vuonna produktio punoi juoniaan ja rakensi jälleen Manillaan mystisen vuoristohotellin näytelmässään Hotelli Globen arvoitus.

Viidentenä eli juhlavuotenaan Turkulainen humanistispeksi joutui perumaan näytöksensä kokonaan koronaviruspandemian vuoksi. Speksi pääsi kuitenkin tekemään Turun Wappuradioon ohjelman nimeltä Aurantiksen aamuradio. Vuodelle 2022 produktiota ei lähdetty tekemään, ja yhdistys keskittyi järjestämään 5+1-vuotisjuhliaan. Vuonna 2023 Turkulainen humanistispeksi kuitenkin valloitti jälleen Manilla-teatterin merirosvospeksillä Varo mitä varastat, ja vuonna 2024 palattiin samaan teatteriin vampyyriesityksellä Verta ja villalankaa.

Hallitus

Yhdistyksen hallitukseen toimikaudella 2023–2024

Kati Torvinen
– puheenjohtaja

Hebe Ronkainen
– varapuheenjohtaja, ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava

Saimi Mäkisalo
– sihteeri, varastovastaava

Reea Ruusuvuori
– taloudenhoitaja

Wenla Wirenius
– ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava

Joose Signell
– jäsen- ja tietosuojavastaava, alumnivastaava

Maisa Hellgren
– interspeksivastaava

Verna Laine
– tiedottaja

Jonatan Åkesson
– virkistysvastaava

Senja Luuri
– catering-vastaava

Lisäksi speksin häirintäyhdyshenkilönä toimii Joose Signell. Jos kohtaat speksin toiminnan yhteydessä epäasiallista käytöstä tai konfliktitilanteita, voit lähettää hänelle sähköpostia osoitteeseen jmaron[at]utu.fi. Häirintäyhdyshenkilö käsittelee asiaa ehdottoman luottamuksellisesti.

Jäseneksi

Tue speksitoimintaa ja liity Turkulainen humanistispeksi ry:n jäseneksi! Jäseneksi liittymään pääset Kide.app-sovelluksen kautta. Pääset sinne tästä linkistä.

Kide.appista löytyy kolme jäsenyysvaihtoehtoa: yksi vuosi (5 €), viisi vuotta (20 €) sekä viiden vuoden kannatusjäsenyys (50 €). Voit valita mieluisimman vaihtoehdon!

 

Säännöt

Yhdistyksen säännöt löytyvät täältä.


Turvallisemman tilan periaatteet

Yhdistyksellä on turvallisemman tilan periaatteet, joita noudatetaan kaikessa speksin toiminnassa. Löydät ne täältä.

 

Yhteistyö

Turkulainen humanistispeksi tekee yhteistyötä eri järjestöjen ja yritysten kanssa. Yksityishenkilöt voivat osoittaa tukensa liittymällä yhdistyksen kannatusjäseneksi.

Voit tarjota järjestöäsi tai yritystäsi speksimme yhteistyökumppaniksi esimerkiksi tarjoamalla tuotealennuksia tai ostamalla mainostilaa. Voimme tarjota mainospaikan sosiaalisesta mediastamme, produktion käsiohjelmasta tai julisteesta tai jopa lavalta! Voimme myös räätälöidä juuri sinulle sopivan yhteistyökumppanuussopimuksen.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!